2026 yılı Haziran ayı, konut sektörü için oldukça bereketli bir dönem oldu. TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Türkiye genelinde toplam 129 bin 979 adet konut el değiştirdi. Yıllık bazda yüzde 15,8 büyüme kaydeden piyasada, ilk el konutlara yönelik iştah yüzde 23,1 artışla 43 bin 406 seviyesine ulaştı.
Kredili alımlardaki yüzde 72,1'lik devasa sıçrama, Haziran ayında piyasanın ana belirleyicisi oldu. Toplamda 25 bin 993 konut ipotekli olarak el değiştirirken, diğer satışlar 103 bin 986 adette sabit kaldı. İkinci el konutlar ise toplam satışların yüzde 66,6'sını domine ederek piyasanın temel dinamiği olmayı sürdürdü.
Yabancı yatırımcı tarafında ise tablo biraz daha karmaşık bir seyir izliyor. Haziran ayında yabancılara yapılan konut satışları yüzde 20,1 artarak 2 bin 15 adede yükselse de, yılın ilk altı aylık toplamında geçen yıla göre yüzde 9,2'lik bir geri çekilme yaşandı. Haziran ayında Türkiye'den en fazla konut alanlar listesinde Rusya Federasyonu vatandaşları ilk sırada yer alırken, onları Ukrayna ve İran vatandaşları takip etti.