Yatırımcılar için kötü haberler devam ediyor. Brisa Bridgestone, 2025'in dördüncü çeyreğinde net kar yerine -145,4 milyon lira zarar elde etti. Bu durum, yıllık zararın 1.087 milyar lira seviyesine ulaşmasına yol açtı. Şirketin açıklamasına göre, 2024 net karı geriye dönük olarak 1.52 milyar liradan 1.99 milyar liraya düzeltilmişti.
Dördüncü çeyrekte yıllık esas faaliyet karı 2.6 milyar lira olarak kaydedildi. Ancak bu rakam, şirketin finansman yükü olan borçlarının sadece %16.5’ine yetecek düzeyde kaldı. Geçen yılın Aralık sonu itibarıyla ana ortaklık payına ait özkaynaklar 2 milyar lira kayıpla yıllık bazda %7,8 oranında düştü.
Finansman masraflarındaki artış ve piyasa dalgalanmaları, özkaynaklarda yaşanan bu kayıpların temel nedenlerini oluşturdu. Şirket, karar almada en büyük beklentiyi 2026 yılında stratejik reformlar ve mali dengeleme planları oluşturacak. Ancak önümüzdeki dönemde finansal yükümlülüklerin ödenmesi, Brisa Bridgestone'nun en kritik zorluklarından biri olmaya devam edecek.