Kıbrıs’ta Perde 22. Kez Açılıyor: Tiyatro Şöleni 1 Haziran’da Başlıyor

Kıbrıs’ta Perde 22. Kez Açılıyor: Tiyatro Şöleni 1 Haziran’da Başlıyor

Kıbrıs sahne sanatlarının en köklü geleneği, yeni sezonuyla izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Lefkoşa, Girne ve Mağusa belediyelerinin güçlerini birleştirdiği 22. Kıbrıs Tiyatro Festivali, sanatseverleri 1 Haziran Pazartesi akşamı bir kez daha bir araya getiriyor. Maratonun startı, saat 20.30’da YDÜ AKKM sahnesinde verilecek.

Festivalin açılışını, tiyatro dünyasının usta ismi Barış Erdenk’in yönettiği “Büyük Romulus” oyunuyla İstanbul Devlet Tiyatrosu üstleniyor. İmparatorluğun çöküş sürecinde bir hükümdarın savaşı bitirmek adına pasif kalmayı seçmesini konu alan bu tek perdelik eser, iktidar ve sorumluluk kavramlarını sorgulatırken, kalabalık oyuncu kadrosuyla da adadan geçecek bir görsel şölen vadediyor.

Yalnızca Lefkoşa ile sınırlı kalmayacak gösterimler; 3 Haziran'da Mağusa KÜKOM’da, 5 Haziran’da ise Girne Amfi Tiyatro’da izlenebilecek. Sahnelere taşınacak bu soluksuz performansı kaçırmak istemeyen tiyatro tutkunları, giriş biletlerini Lefkoşa Belediye Tiyatrosu gişesinden veya www.kibrisbiletcim.com adresi üzerinden temin edebilirler. Festival programına dair diğer detaylar ve sahnelenecek oyunlara ilişkin bilgiler ise yine aynı dijital platformlar üzerinden takip edilebilir.