Motosiklet dünyasının zirvesinde Türk bayrağını dalgalandıran Toprak Razgatlıoğlu, kariyerindeki yükseliş ivmesini Çekya'ya taşıyor. MotoGP sahnesinin dokuzuncu randevusu için hazırlıklarını tamamlayan Red Bull sporcusu, Brno’nun 5,4 kilometrelik zorlu asfaltında yeniden gaz koluna asılacak.
Hafta sonunun takvimi oldukça yoğun; pilotlar 21 turluk büyük mücadele öncesinde yarın TSİ 11.50’de sıralama turları için piste çıkarken, günün devamında saat 16.00’da sprint yarışı gerçekleştirilecek. Asıl sınav ise 21 Haziran Pazar günü saat 15.00’te başlayacak. Macaristan Grand Prix’sini 11. sırada bitirerek kariyerinin en iyi derecesine imza atan Razgatlıoğlu, bu performansını Çekya’da bir üst seviyeye taşıma arzusunda.
Genel klasmanda şu ana kadar topladığı 9 puanla 22. basamakta bulunan temsilcimiz, MotoGP’nin dev isimleriyle aynı pistte tecrübe kazanmaya devam ediyor. Şampiyonanın zirvesinde 180 puanla Marco Bezzecchi liderliği elinde tutarken, onu Jorge Martin, Fabio Di Giannantonio, Pedro Acosta ve Marc Marquez gibi dünya çapındaki isimler takip ediyor. Toprak, bu devler ligindeki mücadelesinde her yarışla birlikte sınırlarını biraz daha zorluyor.